De lucht in maar waarom met u?

Jaap Schellinger en Mariska Roelofs zijn de auteurs van hét sollicitatiehandboek voor (aspirant)beroepsvliegers. Dit boek is uitgegroeid tot een must-have voor iedereen die wil solliciteren als piloot.

Solliciteren is een lastige vaardigheid! Er zitten nogal wat valkuilen in de selectieprocedures. In De lucht in maar waarom met u? worden alle do’s en dont’s op een overzichtelijke manier op een rijtje gezet. De gehele selectieprocedure wordt systematisch en stap voor stap besproken. Brief, CV, aannamegesprek, psychologisch onderzoek, cases en assessment komen uitgebreid aan de orde. Valkuilen worden blootgelegd en u leert hoe u zich concreet kunt voorbereiden.

Vraag:
Waarom wilt u eigenlijk verkeersvlieger worden?

Antwoord:
Ja, eh, ik heb altijd al vlieger willen worden, eh, vliegen is mooi, eh, het geeft een gevoel van vrijheid, je komt in allerlei landen, dat soort dingen… Het is een mooie combinatie tussen techniek en het omgaan met mensen.

Met dergelijke antwoorden geeft u geen beeld van uw enthousiasme, uw motivatie of uw sterke kanten. Ook is het niet specifiek: het geldt bijvoorbeeld ook voor sportvliegers en cabinepersoneel! Maar u bent niet gewend om dit soort vragen te beantwoorden. Vragen bovendien die de meeste sollicitanten nogal naïef vinden. Zoals een vlieger tegen mij zei: “als ik toch bijna anderhalve ton voor mijn opleiding heb uitgegeven dan kan iedereen toch op zijn vingers natellen dat ik verkeersvlieger wil worden!”.

De lucht in, maar waarom met u? zorgt er voor dat u met zelfvertrouwen de selectie tegemoet kunt zien. Bestel het boek hieronder!

Bestelformulier

  Uw naam (verplicht)

  Straat en Huisnummer

  Postcode en woonplaats

  Land

  Uw e-mail

  Telefoonnummer

  Boek

  Aantal exemplaren

  Onderwerp

  Uw bericht

  Bestelinstructies

  U kunt het boek bestellen door het formulier op deze pagina in te vullen. Het boek wordt u vervolgens direct toegezonden zodra u de kosten heeft overgemaakt op bankrekening
  NL80 INGB 0701 7050 19 ten name van J. Schellinger te Groningen, onder vermelding van “De lucht in maar waarom met u”.

  Voor verzending binnen Nederland bedragen de kosten €24,45 per boek (€19,95 plus € 4,50 verzend en afhandelkosten).

  Voor verzending buiten Nederland maar binnen Europa bedragen de kosten €29,45 (€19,95 plus €9,50 verzend en afhandelkosten).

  Voor verzending buiten Europa verzoek ik u contact met ons op te nemen.

  Wanneer u vanuit het buitenland betaalt, wilt u dan naast het bovenstaande ook de BICcode: INGBNL2A vermelden?

  U krijgt een bevestigingsmail met daarin nogmaals de gegevens. Zou u, mochten deze gegevens niet kloppen, contact op willen nemen?