Pionier

Ondertussen is er in Nederland in de General Aviation een pionier begonnen met een elektrische vliegschool met als motto: begin waar het kan: het opleiden van piloten.

E-Flight Academy

De E-Flight Academy op vliegveld Teuge is op 1 mei 2021 gestart met een PPL en LAPL opleiding. Evert-Jan Feld en Matthijs Collard hebben een ideaal: streven naar duurzame en emissieloze luchtvaart. En dat begint bij de opleiding.

Duurzaam: drie invalshoeken

Full electric vliegtuigen. Het gehele LAPL en het grootste deel van de PPL opleiding gebeurt in de Pipistrel Velis Electro. Een hypermoderne tweezitter waarmee 50 minuten gevlogen kan worden. Voor een lesvlucht een prima tijd. En binnen een uur weer opgeladen! Momenteel beschikt de school over twee van deze kisten. Voor de verplichte langere navigatievlucht voor het PPL brevet maakt de school nog gebruik van een identieke Pipistrel, maar dan met verbrandingsmotor. De CO2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd in samenwerking met Justdiggit. In de nabije toekomst verwacht men ook deze vluchten elektrisch uit te kunnen voeren.

Gebruik van de simulator. Hoe milieuvriendelijk het elektrisch vliegen ook is, niet vliegen is nog altijd duurzamer dan daadwerkelijk de lucht in te gaan. Daarom streeft E-Flight Academy er naar om een deel van de opleiding op de simulator te doen. Vanaf december 2021 zal de door de school zelf ontwikkelde simulator in gebruik genomen worden. Het betreft een uniek concept: full motion gecombineerd met een Virtual Reality bril.

Opwekken van eigen stroom. Zodra een geschikte eigen hangaar is gevonden zullen zonnepanelen zorgen voor stroom voor het opladen van de vliegtuigen als ook voor de eigen stroomvoorziening.

Samenwerking KLM FA

E-Flight Academy heeft een samenwerkingsverband met de KLM Flight Academy. Voorlopig zullen per leerling twee lesvluchten op Teuge in de Pipistrel plaatsvinden. Het is de bedoeling om dat in de nabije toekomst verder uit te breiden.

Kosten

De PPL opleiding kost €14.900,- en de LAPL €11.900,-. Dit is inclusief de theorie, die wordt verzorgd door BluBird in Lelystad.

Bonaire

In mei 2022 opent het bedrijf een vestiging op Bonaire. Daarbij richt men zich niet alleen op studenten uit de ABC eilanden, maar ook uit Nederland, Zuid Amerika en de VS.

Meer informatie op www.eflight.nl

Foto E-Flight Academy